Curatenie de intretinere pentru spațiile de birouri

Curatenie de intretinere a spațiilor de lucru înseamnă, de fapt, să întreții ordinea, aerul proaspăt și aspectul curat. Decât să depui un efort mai mare, chiar și la un anumit interval de timp, pentru a face curățenie, a deratiza și dezinfecta, mai bine întreții spațiile curate. Aceasta este cea mai simplă explicație, dar este ea și convingătoare?

”Nu am timp” este (poate) cea mai invocată scuză pentru a nu face ceva. Tocmai din acest motiv este recomandat să apelăm la specialiști în curatenie de intretinere. O Firma de curatenie are grijă ca totul să arate impecabil în permanență. Nu este nevoie de control sau supervizare, aceste lucruri revin firmei de curatenie care își asumă niște obligații prin contract.

Ce presupune o curatenie de intretinere în spațiile de lucru (birouri pentru mai mulți angajați)?

O curatenie de intretinere este o activitate esențială, atât în mediul de birou, cât și în cel de acasă, însă există diferențe semnificative între aceste două tipuri de curățenie, fiecare având cerințe și abordări specifice.

În primul rând, dimensiunea și tipul spațiului sunt factori majori care influențează diferența dintre o curatenie de intretinere la birou și cea de acasă. Într-un birou, spațiul este cu siguranță mai mare și poate include mai multe zone comune, cum ar fi holuri, săli de conferințe și bucătării, care trebuie curățate și întreținute în mod regulat pentru a menține un mediu de lucru sănătos și ordonat. În schimb, într-o locuință, accentul poate fi mai mult pe curățarea și organizarea zonelor de locuit și de relaxare, cum ar fi dormitoarele, livingul, bucătăria și băile.

De asemenea, tipurile de murdărie și deșeuri întâlnite într-un mediu de lucru pot fi diferite față de cele găsite într-o casă. De exemplu, birourile pot fi expuse la o cantitate mai mare de praf și murdărie adusă de către mai mulți oameni, inclusiv vizitatori și clienți, iar necesitățile de curățenie pot varia în funcție de specificul afacerii și a activităților desfășurate în spațiu.

Un alt aspect important este ritmul și programul de curățenie. În birouri, este adesea necesară o curățenie mai frecventă, în timp ce în case, curățenia se face de obicei într-un program mai flexibil și adaptat nevoilor locatarilor.

Curățenia în spațiile de birouri este mult mai mult decât o simplă chestiune estetică, ea este o necesitate fundamentală pentru un mediu de lucru sănătos și productiv. Un birou curat și ordonat nu este doar plăcut din punct de vedere vizual, ci are și un impact semnificativ asupra sănătății și bunăstării angajaților, precum și asupra eficienței operaționale a afacerii.

Unul dintre cele mai evidente beneficii ale curățeniei în mediul de birou este creșterea productivității angajaților. Când spațiul de lucru este curat și ordonat, angajații se pot concentra mai bine asupra sarcinilor lor și pot lucra mai eficient. Un mediu de lucru murdar sau dezordonat poate crea disconfort și poate scădea moralul și motivația angajaților.

De asemenea, curățenia în birouri joacă un rol crucial în menținerea sănătății angajaților. Suprafețele și obiectele frecvent atinse în birouri, cum ar fi tastaturile, întrerupătoarele sau mânerele ușilor, pot deveni adevărate „adăposturi” pentru bacterii și germeni dăunători sănătății. O curățenie regulată și adecvată poate reduce riscul de îmbolnăvire și poate contribui la menținerea unui mediu de lucru sigur și sănătos, așa cum și Confortul Angajaților și Ergonomia Spațiilor de Lucru facilitează creșterea productivității muncii.

În plus, un birou curat poate crea o impresie pozitivă asupra clienților și partenerilor de afaceri care vizitează sediul companiei. O imagine profesională și ordonată transmite încredere și credibilitate și poate influența în mod pozitiv relațiile de afaceri.

Înainte de a trece în revistă activitățile concrete realizate în activitatea de curatenie de intretinere la sediul unei firme, ar trebui să conștientizăm că oamenii lucrează mai bine, mai „cu spor și chef” într-un spațiu curat, aerisit și plăcut, și se simt mai productivi când își găsesc biroul curat și toate spațiile pe care urmează să le folosească (holuri, scări, bucătării, bai, terase) în ordine, curate și dezinfectate.

În cadrul unui abonament curatenie de intretinere se realizează, în principal, următoarele activități:

 • ștergerea prafului de pe mobilă, dulapuri, echipamente de birou, inclusiv curățare PC în detaliu
 • ștergerea prafului de pe pereți, în colțuri și în alte spații greu accesibile
 • aspirarea mochetelor, scaunelor, canapelelor, jaluzelelor și a altor suprafețe
 • spălarea/curățarea pardoselilor (gresie/marmură/parchet/linoleum etc.)
 • curatenie birouri: ștergere praf, curățare pete fără deteriorarea suprafețelor
 • spălarea/curățarea geamurilor interioare/exterioare (accesibile)
 • spălarea/curățarea ușilor și tocurilor
 • curățarea caloriferelor
 • curățarea plafonierelor și a altor corpuri de iluminat
 • curățarea aparatelor de aer condiționat
 • golirea coșurilor de gunoi și a scrumierelor
 • spălarea/curățarea bucătăriilor și a spațiilor de luat masa: mobilier bucătărie, mese, scaune, chiuvete, faianță, pardoseală, frigider interior/exterior, aragaz/plite, pahare, cești, altă veselă
 • spălarea/curățarea scărilor interioare
 • spălarea/curățarea băilor: toalete, pardoseală, lavoare, oglinzi
 • aerisirea și odorizarea spațiilor
Curatenie Birouri Sedii firma

Realizarea cu întârziere (mai rar decât zilnic / săptămânal / lunar) a acestor activități poate determina o murdărire excesivă a obiectelor și a spațiilor, în general, creând astfel mediul propice pentru dezvoltarea microorganismelor, dar și pentru apariția gândacilor, insectelor și chiar a șobolanilor. A face curățenie doar trimestrial, de două ori pe an, anual sau mai rar, este cea mai scurtă cale spre posibile îmbolnăviri ale oamenilor care folosesc spațiile / obiectele respective, dar și pentru deteriorarea spatiilor și a obiectelor.

De ce este importanta o curatenie de intretinere?

Cum spuneam și la începutul acestui articol, este dovedit, prin studii și analize specifice, că angajații se concentrează mai bine pe ceea ce au de făcut, iar productivitatea muncii poate crește semnificativ atunci când oamenii își alocă orele de lucru doar activității pentru care sunt angajați și plătiți.

Dacă pare dificilă activitatea de curățenie, și, totdodată, mâncătoare de timp, soluția adecvată pentru a scăpa de stresul de a face curat având, în același timp curat de jur împrejur, este un contract cu o firmă specializată în servicii de curățenie! Oamenii care fac curatenie de intretinere, sunt angajații altcuiva, lucrează pentru tine, dar sunt ”gestionați” de o firma de curatenie. Acesta este un motiv important pentru foarte mulți administratori de sedii de firme pentru că nu este chiar ușor să coordonezi activitatea oamenilor de la curatenie birouri, pe lângă alte multe activități de care aceștia se ocupă. În plus, sunt situații când nu este nevoie de un program de 8 ore pentru activitatea de curățenie, dar și situații când este nevoie de un program mai lung (în cazul unui eveniment, de exemplu) într-o zi sau în mai multe zile. Astfel, prin colaborarea cu o firma de curatenie, aceste situații se pot rezolva mult mai ușor. Firma de curatenie își poate gestiona oamenii astfel încât aceștia să aibă un program de lucru complet, fără a fi prezenți neapărat la aceeași firmă. Să evidențiem și un alt avantaj al parteneriatului cu o firma de curatenie de intretinere, anume că toate costurile și taxele cu salariile oamenilor care realizează curatenia, precum și contractele muncă, protecția muncii, medicina muncii și alte documente specifice departamentului de resurse umane sunt în responsabilitatea furnizorului de servicii de curatenie, firma de curatenie.

Pentru a realiza o curatenie de intretinere este nevoie de produse specifice, iar achiziția acestora, precum și a ”uneltelor de lucru” revine în sarcina firmei de curatenie, deci o grija mai puțin pentru administratorul firmei, în timp ce spațiile de lucru sunt curate și igienizate. De cele mai multe ori, achiziția de ”mărunțișuri” este stresantă și consumatoare de timp (poate fi acesta un motiv de amânare a activității de curatenie de intretinere), iar lista de cumpărături poate fi prea lungă, prea scurtă sau nepotrivită, mai ales dacă este întocmită de cineva care nu este din domeniu și nu știe ce fel de produse sunt adecvate în funcție de suprafețe sau zone de curățat. Așadar, este mult mai liniștitor să știi că se ocupă altcineva de cumpărarea detergenților pentru pardoseli sau pentru mochete, de alegerea mop-urilor, odorizantelor wc și dezinfectaților. De asemenea, nu este nevoie să investești în aspiratoare profesioniste și mașini speciale pentru spălat și curățat gresie, marmură sau mochete. Toate aceste ”unelte de lucru” sunt puse la dispoziție de către firma de curatenie care realizează curatenie de intretinere.

Dacă există teama că un contract cu firmă de curatenie ar încărca costurile, precizăm că, de fapt, se realizează o reducerea a costurilor pentru serviciile de curatenie birouri pentru că o firma de curatenie are oameni cu experiență, profesioniști, care știu cum să folosească eficient resursele, iar activitatea de curățenie se desfășoară atât cât este nevoie, nu neapărat 8 ore, cât ar fi un program normal de lucru al unui om angajat pentru această activitate. Știm cu toții situații când ”omul de la curățenie” își face treaba rapid, apoi iese la țigară și cafea și uită să-și încheie această pauză. Acest lucru se întâmplă, în aproximativ 99% cazuri, cu oamenii care sunt angajați pentru activitatea de curatenie de intretinere, într-o Companie, și se bazează pe faptul că este complicat să-l sancționezi sau să-l dai afară. O firmă de curățenie nu își permite să aibă astfel de oameni pentru că știe că poate rămâne fără clienți, iar supervizarea și controlul oamenilor care realizează curatenie birouri se face frecvent. Pe de altă parte, angajații firmei de curatenie știu ce, cât și cum să folosească (produse, materiale, unelte, timp) pentru activitatea de curatenie, fără să facă risipă sau să neglijeze calitatea serviciului oferit. Oricum, un contract corect realizat protejează ambele părți și poate fi întrerupt oricând.

Realizarea activității zilnice / săptămânale / lunare de curatenie de intretinere, nu înseamnă că nu mai este necesară o curățenie generală, înseamnă doar că spațiile vor fi mereu curate și igienizate, iar curățenia generală se va realiza mult mai ușor și cu costuri mai mici!

Curatenie de intretinere cu ajutorul nostru, Art FM Services!

Webp.net compress image Curatenie de intretinere pentru spațiile de birouri

Prin firma de curatenie Art FM Office Services puteți beneficia de servicii de curatenie de intretinere, la preturi avantajoase, personalizate în funcție de nevoile și dorințele fiecărui client.

Modul de lucru este simplu și eficient:

 1. Facem o vizită de evaluare la sediul clientului pentru a vedea și a discuta concret modul în care se vor desfășura ulterior serviciile de curățenie. Ascultăm cu mare atenție clientul, oferim soluții și explicații, când este cazul, ne luăm notițe și adresăm întrebări pentru a fi siguri că vom face o ofertă corectă;
 2. Analizăm cele discutate în timpul vizitei, facem calcule și înaintăm oferta însoțită de un plan de activități. Răspundem la eventualele întrebări, ajustăm oferta și planul de activități, dacă este cazul. Suntem flexibili și ne dorim să oferim servicii de curatenie de intretinere pe măsura așteptărilor clientului;
 3. Semnăm contractul și începem lucrul! Firma de curatenie Art FM Office Services devine partenerul dvs. de încredere, nu doar un furnizor de curatenie de intretinere!

Așadar, pentru a asigura o curățenie optimă în spațiile de birouri, noi recomandăm angajarea unei companii de curățenie, care să ofere servicii personalizate adaptate nevoilor specifice fiecărei afaceri. Aceste servicii pot include curățenia regulată a birourilor, igienizarea suprafețelor, gestionarea deșeurilor și multe altele, contribuind astfel la menținerea unui mediu de lucru curat, sănătos și plăcut pentru toți cei implicați.

În concluzie, curățenia în spațiile de birouri este esențială pentru bunăstarea angajaților, eficiența operațională a afacerii și imaginea generală a companiei. Investiția în curățenie este, prin urmare, una care aduce beneficii semnificative pe termen lung și ar trebui tratată ca o prioritate în conducerea unei afaceri prospere și de succes.

foto: pixabay

Facebook
Twitter
LinkedIn

ART FM Services utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a ART FM Services cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Privacy Settings saved!
Setari permisiuni

Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai bună experiență de utilizator. Dacă continuați, presupunem că sunteți de acord să primiți cookie-uri de pe acest site

Aceste cookie-uri sunt necesare funcționării site-ului web și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.

Pentru a utiliza acest site folosim următoarele cookie-uri necesare din punct de vedere tehnic
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Decline all Services
Sunt de acord